Glasvezelcampagne Meeden, Noordbroek & Zuidbroek

DELTA Fiber Netwerk voert momenteel een glasvezelcampagne in Meeden, Noordbroek en Zuidbroek. Als 20% van de inwoners in Meeden ‘ja’ zegt de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 19 januari 2022 een abonnement afsluit bij één van de providers: Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl, dan komt er glasvezel! Meld je je voor deze datum aan, dan is de aansluiting gratis.

Wie is DELTA Fiber Netwerk?

DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Zij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot het razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 950.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber en daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet. Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Meeden eens op https://www.deltafibernetwerk.nl/gebieden/meeden-noordbroek-en-zuidbroek/

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een draad van glas, zo dun als een haar. Dankzij deze vezel kunnen enorme hoeveelheden data via lichtsignalen verstuurd worden in hele korte tijd en over enorme afstanden. De glasdraad is heel buigzaam, erg sterk en ongevoelig voor slechte weersomstandigheden, zoals bliksem. 

Glasvezel is de toekomst!

De Autoriteit Consument en Markt (ACM), als toezichthouder van de telecommarkt, heeft in 2021 een marktstudie gedaan naar de uitrol van glasvezel in Nederland. De ACM ziet glasvezel als meest toekomstvaste telecominfrastructuur, gelet op de hoge bandbreedtes die over glasvezel kunnen worden aangeboden aan zowel consumenten als bedrijven. De ACM acht het daarom van groot belang dat alle huishoudens in Nederland in de nabije toekomst de beschikking krijgen over een glasvezelaansluiting, naast de veelal reeds aanwezige kabelaansluiting (coax kabel),om de concurrentie op de Nederlandse telecommarkt op lange termijn optimaal te kunnen waarborgen.

Waarom kiezen voor glasvezel?

Wist u dat het gebruik van internet en daarmee de hoeveelheid data die we heen en weer sturen momenteel behoorlijk toeneemt? Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden! Denk nu al aan:

– Thuiswerken met veelvuldig gebruik van Microsoft Teams of Zoom
– Zorg op afstand en video gesprekken voeren met je dokter of apotheker
– Kinderen en ouders gebruiken tegelijkertijd streaming diensten zoals Netflix, Disney+ etc.
– Op afstand bedienen van de centrale verwarming
– En nog veel meer toekomstige innovaties

Door deze toename van de hoeveelheid data is meer bandbreedte nodig en laat het product glasvezel hier nu een uitkomst in zijn. Daarnaast krijg je ook meer keuzevrijheid. Is er een provider met een beter aanbod? Dan kun je gewoon overstappen zoals we dat bij energiemaatschappijen en zorgverzekeraars nu ook al doen.

Tot slot wordt in Meeden ook nog het allernieuwste glasvezel netwerk van Nederland aangelegd. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van XGS-PON techniek. Met deze techniek zijn snelheden mogelijk van meer dan 1000 Mbit en kun je bij de provider DELTA zelfs al kiezen voor een 8Gbit verbinding. Deze snelheden zijn zelfs nog niet beschikbaar in de stad Groningen!

Wat is het aanbod, hoeveel kost het en wanneer moet ik betalen?

Je kunt bij de providers een abonnement afsluiten voor interactieve tv (opnemen, pauzeren en terugkijken), internet en vaste telefonie (met nummerbehoud). Hierbij kun je momenteel kiezen uit 5 aanbieders, namelijk Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Je gaat verder pas betalen wanneer de glasvezelaansluiting operationeel is en de apparatuur van de gekozen provider is aangesloten!  

Op welk termijn wordt glasvezel aangelegd als de 20% wordt behaald?

De deadline voor inschrijven is 19 januari 2022. Hierna maakt de aannemer een planning. Deze planning deelt de aannemer ook met de telecomaanbieders, die met jou in contact staan. Als het moment van oplevering voor jou bekend is, dan kun je hiermee ook je huidige abonnement opzeggen. Je hebt op dat moment voldoende tijd om dit te regelen. We adviseren om als opzegdatum iets na de opleverdatum te plannen, zodat je op die manier altijd een actieve lijn hebt. De verwachting is dat de aannemer in de loop van 2021 kan beginnen met de werkzaamheden voor de aanleg.

Samenwerkingsverband zwembad “De Kolck” en Caiway & DELTA!

Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan om glasvezel te promoten in Meeden. Als je, je via ons aanmeld voor glasvezel van Caiway of DELTA dan ontvang jij als nieuwe klant €25,- op je bankrekening en wij €50,- in de kas. We willen de inkomsten van de clubactie gaan gebruiken voor Zwembad “De Kolck”!

Als je interesse hebt in glasvezel meld je dan via onderstaande linkjes aan:

Aanmelden bij Caiway: http://aklam.io/eBSXQn
Aanmelden bij DELTA: http://aklam.io/7fm3Ej